A Kamintherm Kft. vezetősége és munkatársai 30 év tapasztalatával állnak a minőséget és a szakértelmet előtérbe helyező megrendelők rendelkezésére. Ügyfélkörünk építésében jelentős szerepet játszanak a hosszú távú, kölcsönös bizalomra épülő kapcsolatok.

Az elmúlt években lehetőségünk volt bebizonyítani valamennyi megrendelőnknek szakmai hozzáértésünket és rátermettségünket.

Bízvást állíthatjuk, hogy a cégünkkel szemben támasztott vevői követelményeknek igyekszünk mindig a legmagasabb színvonalon eleget tenni.

Cégismertető


KAMINTHERM Kft 1992. január 17-én kezdte meg tevékenységét a dél-magyarországi Kiskunhalason. Fő profilunk kandallókhoz füstcsövek, valamint különféle kiegészítő alkatrészek gyártása.

Termékeink például: íves cső, szegletes cső, vinklis cső /valamennyi szettben is/, egyenes csövek 250, 500, 1000 mm hosszban, könyökök: szerelhető, 90˚, 45˚, 33˚, 30˚, 22˚, 15˚, 11˚, valamint hőfokozódob, falhüvely, falirózsa. Valamennyi cső a következő átmérőben lehetséges: Ø80, Ø100, Ø120, Ø130, Ø150, Ø160, Ø180, Ø200, Ø225, Ø250, Ø300 mm. Az egyedi formájú csöveket rendelésre elkészítjük. A kandalló-alátét lemezek formáinak széles skálája szerepel terméklistánkon.

Bármilyen más lakatosipari termék legyártását is vállaljuk.

Dolgozóink ismerik és tudják a nyugati piacok minőségi követelményeit, elvárásait.

Termékeinket belföldön és külföldön egyaránt nagy megelégedéssel fogadják megrendelőink.

A vállalat története, bemutatása


A KAMINTHERM Kft. a rendszerváltás előtt a KUNÉP Építőipari Vállalat egyik üzemeként működött Kiskunhalason. Később a különböző szakágakban dolgozó részlegek önelszámoló egységekként folytatták tevékenységüket, de még mindig állami vállalati szárnyak alatt. A későbbi KAMINTHERM Kft. volt az egyedüli ezen részlegek közül, amely nyereséges tudott maradni ebben a nehéz és bizonytalan, állandóan változó helyzetben. Piacképes termékösszetétellel álltunk elő, amit értékesíteni tudtunk. Egyik legnagyobb mennyiségben gyártott termékünk a cső vezetékekhez készülő karimák voltak, ezen felül közlekedési eszközök gyártása, javítása, valamint épületgépészeti elemek gyártása is tevékenységeink sorába tartozott. Kandallókat, kiegészítő alkatrészeket szállítottunk Németországba, de emellett szerepeltek még terméklistánkon ajtók, ablakok és más lakatosipari gyártmányok is.

Elsők között vágtunk bele az exporttevékenységbe.

A KUNÉP megszűnte után 1992. január 17-én megalakult a KAMINTHERM Kft.

Ettől kezdve önállóan folytattuk tevékenységünket immár Kft.-ként. Tevékenységünk folytatásához egy nagyobb telephelyet vásároltunk, ahol az egyes munkafolyamatokat külön műhelyben végzik a dolgozók.

A hazai fizetőképes kereslet teljesen visszaesett a rendszerváltás után. Egyedüli talponmaradás az exportpiacra történő termékgyártás lehetősége volt.

A piaci divat változásával az árverseny miatt áttértünk a mindenhol alkalmazható füstcsövek, padlólemezek gyártására, forgalmazására. Ezen termékek a nyugat-európai piacon is újak voltak. A gyártást a piac alakulásával együtt kezdtük el.

Azóta a belföldi kereslet folyamatosan növekszik, forgalmunk jelentősen megugrott. Számos üzleti kapcsolat jött létre Európa legnagyobb kandalló-forgalmazó cégeivel. Termékeink már szinte minden jelentős építőipari áruházban és kandallószaküzletben Európa szerte megtalálhatók.

Mára Európa számos országával üzleti kapcsolatban állunk, úgy mint:

 • Ausztria
 • Belgium
 • Dánia
 • Észtország
 • Hollandia
 • Németország
 • Izrael
 • Nagy-Brittannia
 • Oroszország
 • Románia
 • Szlovákia
 • Spanyolország
 • Svédország

Jövő kép


A KAMINTHERM Kft megfelelő tartalékokkal rendelkezik, ismeri a piacot, bírja az európai piacon a megrendelők bizalmát és a hosszútávú zökkenőmentes, kiegyensúlyozott üzleti kapcsolatok alapján bizton számíthat a folyamatos nyereséget jelentő szerződéses kapcsolatok folytatására.